vertrouwenscontactpersoon

Luuk van Koppen

Saimi Triemstra

saimitriemstra@gmail.com

+31 (0)6 40984628

best bereikbaar buiten werktijden

Ariston'80 heeft twee Vertrouwenscontactpersonen Omgang (VCP) aangesteld. Een vertrouwenscontactpersonen is het eerste aanspreekpunt voor leden van en anders gelieerden aan Ariston'80 omtrent ongewenst gedrag binnen of buiten de vereniging. Kortom, als je ergens mee zit kan je dat kwijt bij een VCP, die dit vertrouwelijk behandelt en samen met jou gaat kijken of en welke vervolgstappen jou kunnen helpen. Er is een protocol opgesteld, zodat de taken van de VCP zo goed mogelijk uitgevoerd worden, deze is hieronder te vinden.

 

 

FAQ

Waarom hebben we vertrouwenscontactpersonen?

Gelukkig zijn de vertrouwenscontactpersonen er niet omdat er heel veel problemen bekend zijn binnen de vereniging. Maar binnen Ariston'80 is het wel belangrijk dat iedereen zich op zijn plek en geaccepteerd voelt. Als vereniging is het belangrijk dit zowel intern als extern uit te stralen, want bij Ariston'80 is iedereen welkom! Via deze vertrouwenscontactpersonen worden problemen rondom omgang en acceptatie op een veilige manier bespreekbaar en kan er zo goed mogelijk naar oplossingen gezocht worden.

 

Wanneer ga ik naar een vertrouwenscontactpersoon?

Een vertrouwenscontactpersoon is er om je te helpen als je je even niet op je plek binnen je team of de vereniging voelt of als je grensoverschrijdend gedrag ervaren hebt. Natuurlijk is een vertrouwenscontactpersoon er voor problemen zoals (seksuele) intimidatie, agressie en geweld, pesten, discriminatie en interne criminaliteit. Maar ook als je denkt dat je probleem minder ernstig is, maar je er graag even veilig met iemand over wil praten, dan kan je bij een vertrouwenscontactpersoon terecht.

 

Hoe kan ik het beste in contact komen met een vertrouwenscontactpersoon?

Via bovenstaande gegevens kan je de vertrouwenscontactpersonen heel gemakkelijk bereiken. Dit kan via de telefoon of via een mail, wat je zelf het prettigst vindt. Zij zullen dan met jou bespreken wat de beste manier is om in gesprek te gaan.

 

Hoe gaat het verder in zijn werk als ik met een vertrouwenscontactpersoon in gesprek ga?

Tijdens het gesprek zal de vertrouwenscontactpersoon samen met jou kijken wat de beste manier is om jouw problemen op te lossen. Soms is een gesprek al genoeg, soms zijn er vervolgstappen nodig. Zo kan het zijn dat de vertrouwenscontactpersoon je doorverwijst naar een hulpinstantie. Hierbij geldt altijd dat alles wat besproken wordt in vertrouwen is en zij nooit actie zullen ondernemen zonder dit met jou te overleggen.

 

Heeft de vertrouwenscontactpersoon geheimhoudingsplicht?

Zoals de naam vertrouwenscontactpersoon al zegt: er zal altijd zeer vertrouwelijk met de inhoud van het gesprek worden omgegaan. Wel wordt er aan het eind van het gesprek samen schriftelijk - dit kan anoniem - een korte rapportage opgesteld voor het bestuur. Dit heeft als doel dat het belangrijk is dat het bestuur ervan op de hoogte is dat er zaken spelen, welke zaken dat precies zijn blijft bij de vertrouwenscontactpersoon en jou.

 
VOETBAL LOCATIE

Voor navigatie:

Van den Broekweg

2628CS Delft

Algemeen:

Mekelweg 8

2628CD Delft

+31 (0) 6 33025596

BORREL LOCATIE

De TAP:

Brabantse Turfmarkt 9a

2611CK Delft

SOCIAL MEDIA
  • App Store icoon wit
  • Google Play
  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter